Welkom!

Wat bezielt iemand om huis en haard achter te laten en in een klein Grieks dorpje aan de Pagasitische Golf te gaan wonen? Het antwoord is eenvoudig: wij zijn verliefd geworden op Pilion!

Hier, in mijn dorpje aan de zee, is het leven zoals ik en mijn echtgenoot ons het leven voorstellen. We hebben strand, bergen en een wondermooie natuur, maar wat ons het meest boeit, is de manier waarop de inwoners van Pilion in het leven staan.

“This is Greece, man!” Een uitspraak die regelmatig gebezigd wordt als de dingen niet gaan zoals ze in onze ogen zouden moeten gaan. Gesproken op een verontschuldigende toon, maar wel met een grote, ondeugende grijns en veelal gepaard gaande met een nonchalant schouderophalen.

Wie een geordend bestaan verlangt en streeft naar perfectie zal in Pilion bedrogen uitkomen. Die kan beter het eerste vliegtuig terug naar huis nemen. Maar wie op zoek is naar avontuur, naar vrijheid en vooral naar de simpele eenvoud van het leven zal zich hier als een vis in het water voelen.

Om uw verblijf in Pilion nog leuker te maken heb ik een brochure samengesteld, die uit twee gedeeltes bestaat. In ‘Een Hollandse Kijk op Pilion’ vindt u een beschrijving van de regio’s en suggesties voor  recreatieve wandelingen aan de westkust. Het gedeelte ‘Een Praktische Kijk op Pilion’ helpt u bij praktische zaken als Eten en Drinken, Openbaar Vervoer en Pilion Praktisch van A tot Z. U kunt de brochure bestellen via onze Webwinkel

Ik hoop dat onze ervaringen u zullen helpen om nog meer te genieten van al het moois dat ‘mijn’ schiereiland te bieden heeft.

Hartelijk welkom in Pilion!

Wilma Hollander